onsdag 18 juli 2012

Följ debatten om hbtq-frågor i scoutrörelsen

Den amerikanska scoutorganisationen Boy Scouts of America beslutade nyligen att behålla sin medlemspolicy oförändrad. Det innebär bland annat att öppet bi- eller homosexuella medlemmar inte är välkomna i den amerikanska scoutorganisationen Boy Scouts of America. Policyn fastställdes i demokratisk ordning men beslutet var inte enhälligt, scoutrörelsen rymmer många åsikter och även inom Boy Scouts of America är många kritiska till beslutet.

Med anledning av beslutet skriver Helene Gestrin och Erik Sillén på Aftonbladet Debatt under rubriken "USA-scouter måste släppa gay-förbud". Samtidigt intervjuas Martin Björgell i DN under rubriken "Svenska scouter tror på förändring i USA."

"I den svenska scoutrörelsen välkomnas homosexuella, bisexuella, transpersoner och queerpersoner. Den öppenheten försöker man att förmedla till andra länders scoutrörelser, säger Martin Björgell. – Mycket handlar om att föra en dialog och våga ta striden med andra länder. Att visa att man inte är en sämre ledare eller scout bara för att man skiljer sig från normen, säger han."

För att fortsätta följa debatten, spana exempelvis in @mbjorgell, @gayscouterna, @scouterna_IC och @scouterna på Twitter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar